Καλλιέργειες

Το κτήμα Verum Herb

Στην Φασκομηλιά Θεσπρωτίας, κάτω από το απέραντο γαλάζιο του ουρανού, κοντά στην αλμύρα του Ιονίου και σε ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες, σε μια έκταση 30 περίπου στρεμμάτων, εκτείνονται οι βιολογικές καλλιέργειες της Verum Herb.
Εκεί, ξεδιπλώνεται όλη η ομορφιά και η αρμονία της φύσης, με την μορφή μικρών θαμνοειδών αρωματικών φυτών και βοτάνων που ευφραίνουν τις αισθήσεις με χρώματα, αρώματα και γεύσεις.

Καλλιέργειαkalliergeia03

O βασικότερος και πλέον καθοριστικός παράγοντας για μια επιτυχημένη βιολογική καλλιέργεια είναι το έδαφος: πρέπει να είναι υγιές, απαλλαγμένο από χημικά δηλητήρια, ζωντανό, με τους άπειρους μικρο­οργανισμούς του που συμβιώνουν αρμονικά με όλα τα έμβια όντα που ενδημούν πάνω και μέσα σε αυτό και πλούσιο σε οργανικά και ανόργανα συστατικά.

Στο κτήμα της Verum Herb καλλιεργούμε βιολογικά, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές καλλιέργειας, υγιείς σπόρους και φυτά, λαμβάνοντας  υπόψη μας τις βιολογικές ισορροπίες και αποφεύγοντας κάθε είδους επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τις γεωργικές δραστηριότητες.

Συγκομιδή

Στην Verum Herb η συγκομιδή γίνεται τις ηλιόλουστες μέρες και την κατάλληλη  ώρα για κάθε είδος. Με προσοχή, αγάπη και μεράκι, μαζεύουμε τα πλέον κατάλληλα μέρη των φυτών και των βοτάνων με το χέρι, έτσι ώστε να μην τραυματίζεται το φυτό και να μπορεί να ανθίσει και πάλι.

Αποξήρανση

Επιλέξαμε την παραδοσιακή μέθοδο αποξήρανσης που γίνεται: σε φυσικές και σταθερές συνθήκες αέρα και σκίασης, δηλαδή σε καλά αεριζόμενο και ζεστό χώρο με σταθερή θερμοκρασία και ξηρή ατμόσφαιρα, κάτω από σκιά και χωρίς υγρασία.
Κατά τη διαδικασία της αποξήρανσης, γυρίζουμε συχνά τα άνθη και τα φύλλα για να αποξηρανθούν ολόπλευρα , έτσι ώστε να διατηρήσουν στο ακέραιο όλες τις ευεργετικές τους ιδιότητες.
 Ο φυσικός και παραδοσιακός τρόπος καλλιέργειας, συγκομιδής και αποξήρανσης των αρωματικών φυτών και βοτάνων της Verum Herb, έχει ως αποτέλεσμα τα φυτά να είναι πλούσια σε αιθέρια έλαια, έτσι ώστε να προσφέρουν φυσικά αρώματα, υπέροχες γεύσεις, και να διατηρούν όλα τους τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά .

Συσκευασία

Η αποθήκευση και η συσκευασία των αρωματικών φυτών μετά την συγκομιδή, γίνεται στις εγκαταστάσεις της  Verum Herb στον παραδοσιακό οικισμό Μαργαριτίου.
Τα φυτά αποθηκεύονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους , σε  κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας και υγιεινής, όπως ορίζουν οι κανονισμοί των σύγχρονων συστημάτων διασφάλισης,   διαχείρισης και ασφάλειας των τροφίμων.
Η επιμελημένη, οικολογική και καλά μελετημένη συσκευασία της Verum Herb προστατεύει και διατηρεί αναλλοίωτο το προϊόν και τα χαρακτηριστικά του.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Τ.Κ. 460 30 - ΗΠΕΙΡΟΣ – ΕΛΛΑΔΑ
+30 698 082 6070

Email: info@verumherb.com
       Facebook logolinkedin logopinterest logo
Γιατί επιλέγουμε Βιολογικά ?
...γιατί δεν είναι πολυτέλεια,
είναι υγεία και ζωή !
 
pistopoiisi2